text.skipToContent text.skipToNavigation

O gamă de relee de siguranță nouă și ușor de folosit


Noua gamă de module de siguranță Preventa XPS Universal a fost concepută pentru a-i face utilizatorului viața mai ușoară (atât în privința alegerii, cât și a utilizării). Aceasta oferă diagnostic diferențiat pentru arhitecturile de cablu (40 de mesaje de stare diferite) fără o interfață de tip fieldbus. Mai mult, gama poate furniza informații privind starea testelor de verificare ce urmează să aibă loc și numărul de cicluri finale restante. O alegere naturală, de altfel, deoarece funcțiile de siguranță pot fi selectate direct de pe carcasă, ceea ce reduce semnificativ numărul de referințe și, prin urmare, numărul de piese de schimb necesare.

Preventa XPS Universal combină simplitatea modulelor de siguranță cu rețea cu o serie de mesaje care, în trecut, necesitau tehnologii complexe și scumpe de fieldbus. Modulele de siguranță universale Preventa XPS pot trimite mai mult de 40 de mesaje diferite folosind o conexiune simplă punct la punct ce utilizează un cablu obișnuit între ieșirea inteligentă și introducerea digitală a unui PLC.

În plus, grație unei ieșiri auxiliare inteligente, modulele de siguranță oferă informații privind ciclurile de testare viitoare și numărul de cicluri finale restante.

Cum funcționează? Modulele de siguranță Preventa XPS Universal transmit semnale modulate către controlerul utilajului. Constructorul a prevăzut controlerul utilajului cu două blocuri funcționale pentru a descifra aceste semnale. Pentru a simplifica punerea în funcțiune, Schneider oferă o bibliotecă de blocuri funcționale pentru toate sistemele de programare Schneider Electric PLC și sistemele de programare ale celor mai comune PLC-uri de pe piață.
 

Modulele de siguranță Preventa XPS Universal: cea mai bună alegere pentru o gamă variată de utilaje, de la un nivel scăzut la un nivel mediu de complexitate.
Acest lucru transformă modulele de siguranță Preventa XPS Universal în cea mai bună alegere pentru o gamă largă de utilaje, de la un nivel scăzut până la un nivel moderat de complexitate. Sunt ușor de utilizat, deoarece integrarea se bazează întotdeauna pe o conexiune cu fir și nu este necesar niciun fieldbus.

Modulele vin ca răspuns la cererea de informații de diagnostic diferențiat și la metodele de întreținere preventivă. Fiecare referință din gama de module de siguranță poate fi adaptată la mai multe funcții de siguranță. Funcțiile pot fi setate cu degetul sau cu șurubelnița, acționând comutatoarele rotative din față. Multifuncționalitatea acestor module face posibilă reducerea numărului de referințe, oferind totodată o gamă variată de funcții de siguranță și, în același timp, limitând logistica și documentația necesare fiecărui utilaj.

Sunt disponibile deja soluții de tip plug-and-play certificate. Soluțiile de siguranță certificate de la Schneider Electric sunt exemple de aplicații cu arhitectură documentată. Acest lucru permite oferirea unor funcții de siguranță definite în mod fiabil și accelerarea dezvoltării utilajelor protejate.


Iată câteva caracteristici tehnice ale gamei de module de siguranță Preventa XPS Universal:
  • protecție împotriva modificărilor accidentale: partea din față are o clapetă transparentă care poate fi sigilată pentru a acoperi comutatoarele.
  • modul de extensie: nu este necesară cablarea externă (cu excepția XPSU-AB și XPSU-EP).
  • gamă largă de intervale de temporizare: puteți alege între 0,1 și 900 de secunde pentru utilaje cu inerție slabă sau ridicată.
  • module compacte, cu montare flexibilă: lățime de 22,5 și 45 de mm, cu montare pe șine DIN sau direct pe perete (carcasă IP40, cleme IP20)
  • 2 opțiuni de alimentare pentru toate referințele: sursă de alimentare 24 V CA/CC + sursă de alimentare prelungită 48 ... 240 V CA/CC
  • opțiuni cu cleme elastice detașabile pentru toate șabloanele