text.skipToContent text.skipToNavigation

Construcția de mașini


Mașinile construite în România pentru diverse piețe, de la mașinile de ambalat la instalațiile cu robot de sudură și mașinile pentru industria alimentară sunt capodopere tehnice. Este posibil ca producătorii lor să fi pornit pe acest drum ca jucători mici pe piață, însă în acest moment un număr din ce în ce mai mare de entități externe contribuie la reușita lor. Gândește-te la partenerul de cunoștințe inteligente, la furnizorul specializat de servicii și la distribuitorul cu competențe tehnice care asigură valoare adăugată, orientat pe servicii. Acum, acesta din urmă oferă tehnologie pentru automatizarea industrială, precum și furnizarea de produse mecanice și electrice.

În același timp, unele lucruri s-au schimbat la nivelul constructorului de mașini. Odinioară, inginerul mecanic proiecta și construia o mașină, conform comenzii primite, cu ajutorul inginerului electrotehnic. La ora actuală, procesul începe deseori cu definirea cerințelor pieței și cu transpunerea acestora în funcționalități, în condițiile în care software-ul joacă un rol important. Ulterior, inginerul mecanic proiectează modulele funcționale în colaborare cu colegii din alte discipline, de obicei în mai multe variante. Constructorul de mașini poate acum să satisfacă cerințele fiecărui client, datorită proiectării flexibile a mașinii, prin selectarea de fiecare dată a modulelor și a variantelor corecte, asigurând o configurație conformă cu comanda. Zilele personalizării „reale” au luat sfârșit, deoarece aceasta se axa într-o măsură mult prea mare pe învățarea din erori și genera timpi de execuție îndelungați și costuri ridicate.

Pe de o parte, această evoluție face ca externalizarea de către producătorul de mașini să fie mai previzibilă, deoarece ceea ce urmează să solicite se află deja prevăzut în module și în variantele lor. Pe de altă parte, lipsa de predictibilitate temporală și financiară sporește. Deoarece consumatorul devine din ce în ce mai inconstant, iar producătorul final reacționează, încercând să elimine toate incertitudinile atunci când investește în mașini. În momentul în care producătorul final plasează, în cele din urmă, o comandă, constructorul de mașini trebuie să livreze cât mai rapid posibil, deoarece în acel moment aceste mașini pot realiza noi produse - înainte ca interesul consumatorul să fie pierdut.

​​​​​​​Pe scurt, furnizorii trebuie să fie pregătiți să asigure imediat constructorului de mașini produsele solicitate, distribuite în cantitățile adecvate și susținute de o logistică eficientă. Până la urmă, în producție și livrare nu există timp pentru remedierea erorilor. Software-ul devine din ce în ce mai important, însă hardware-ul rămâne esențial: calitatea componentelor este un dat, tehnologia industrială trebuie să fie de cel mai înalt nivel, iar logistica reprezintă un factor esențial de reușită. Întregul echipaj al furnizorului cu competențe tehnice care asigură valoare adăugată intră în acțiune.

Poate esti interesat si de:

Automatizari Industriale
S-a schimbat vreodată lumea automatizării industriale la fel de rapid ca acum? Impactul Internetului obiectelor este accelerat. Datele s-au dovedit să fie noul aur. În timp ce competiția se pregătește pentru viitor, dvs. vă întrebați, de asemenea cu privire la ce pași să efectuați. Dar unde să începeți? Nu doriți să implementați o soluție bazându-vă pe un capriciu. Ați prefera să evaluați faptele și contextul mai întâi. Corect?
Citiți mai departe
Analiza risc pentru siguranta utilajelor
Utilajele tale sunt protejate adecvat? Există suficiente elemente de protecție? Și, de asemenea, utilajele sunt echipate pentru oprirea de urgență? După o inspecție realizată în conformitate cu Directiva privind echipamentele tehnice, poți răspunde afirmativ la toate aceste întrebări. Poți aplica pe mașinile tale marcajul CE, care atestă respectarea directivei europene. Și, în plus, aspectul cel mai important: acordați prioritate absolută siguranței utilizatorului.
Citiți mai departe
 • TESTIMONIAL
  12 aug. 2021
  Undă verde pentru Anglia
  Când vine vorba de dezvoltarea și construirea de sisteme de control al traficului (VRI), compania Ko Hartog Verkeerstechniek este un bun colaborator al Direcției generale pentru lucrări publice și a gospodăririi apelor, precum și al autorităților municipale și provinciale pentru autostrăzi din Țările de Jos. De câțiva ani încoace, companiile din Anglia s-au orientat și spre localitatea Heerhugowaard. Ceea ce a început ca un test, s-a transformat într-un succes uriaș. Compania itsme a fost implicată în această evoluție încă de la început.
  Citeste mai mult
 • TESTIMONIAL
  12 aug. 2021
  Un partener de încredere pentru automatizare personalizată
  Forcada Instalaciones s-a specializat în automatizarea personalizată pentru care compania a căutat un furnizor de încredere cu care ar putea lucra ca o echipă, astfel încât să ofere cele mai eficiente soluții.
  Citeste mai mult

Poate esti interesat si de aceste grupe de produse: 

Exploreaza competentele, serviciile si solutiile noastre pentru succesul tau: