text.skipToContent text.skipToNavigation

Industria navală și offshore


​​​​​​​Vremurile actuale reprezintă o perioadă tulbure pentru industria navală și offshore, însă în realitate aceasta a existat dintotdeauna. Nivelurile investițiilor fluctuează în funcție de prețul petrolului și de climatul politic, așadar constructorii de nave și platforme trebuie să fie pregătiți în permanență pentru suișuri și coborâșuri. Iar datorită locației și politicii sale de externalizare, această industrie evoluează la fel de dinamic, între Europa de Est și Asia înapoi către vest.

Totuși, industria navală și offshore din țara noastră este în prezent o industrie modernă și înfloritoare. Acest lucru se datorează inovațiilor tehnologice și îmbunătățirii continue a eficienței în manufacturare și operare. O tendință importantă în acest context - care a debutat relativ târziu în această industrie - constă în standardizarea proiectării integrale de nave și a (sub)sistemelor individuale aflate la bord. Lucrul cu proiecte standard și (sub)sisteme standardizate, cum ar fi pentru mișcare și control, scurtează timpul de realizare a proiectelor de construcție, diminuează costurile și reduce riscurile.

Este crucial ca o mare parte din lucrările de instalații de pe vas sau platformă, unde este uneori dificil de lucrat, să fie transferată în atelierele confortabile ale furnizorilor de sisteme. Sistemele modulare pe care le construiesc se instalează foarte simplu la bord pe principiul plug&play. Standardizarea și eficientizarea lanțului de distribuție sunt de asemenea importante pentru optimizarea eficienței, grație furnizorului tehnic.

Există două preocupări esențiale în industria navală și offshore: siguranța și continuitatea. Proiectul complet trebuie să se bazeze pe o gândire orientată spre siguranță, iar siguranța la explozie (ATEX) a componentelor și a modulelor reprezintă o cerință suplimentară pentru sectorul de petrol și gaze. Este indispensabilă cunoașterea tuturor reglementărilor și certificărilor. Continuitatea începe cu calitatea și beneficiile conferite de standardizarea menționată mai sus. Până la urmă, riscurile sunt eliminate mai din timp printr-un design standard și, în eventualitatea unei defectări neașteptate, o componentă standard este înlocuită mai rapid și în mod mai fiabil. Continuitatea necesită redundanța sistemelor critice, precum automatele programabile, care face ca totuși programarea lor să fie mai complexă.

Specializarea în tehnologia mișcării și a controlului, logistica eficientă, cunoașterea reglementărilor și a certificărilor. De asemenea, consilierea și susținerea unui atelier tehnic la bordul unui vas. Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele competențe ale furnizorului modern cu experiență în domeniul tehnic și care asigură valoare adăugată. Cooperarea continuă cu parteneri de acest tip le oferă clienților din domeniul naval și offshore un sentiment de securitate.

Poate esti interesat si de:

Consultanta la locul de munca - maritima
Sunt multe de făcut în timpul construirii unei nave noi. Același lucru se aplică și în privința sălii motoarelor, unde eficiența și imaginea de ansamblu merg mână în mână. Unde ar fi cel mai bun loc în care să fie plasat un strung? De unde provin baza și punctele de suspensie? Datorită anilor de experiență în proiectarea de săli ale mașinilor, vă putem oferi toate aceste răspunsuri.
Citiți mai departe
Inventarierea și optimizarea instrumentelor
​​​​​​​Să presupunem că vei lucra la un nou proiect. Au angajații într-adevăr la îndemână toate instrumentele de lucru? Sau există riscul să omiteți ceva, fapt care poate cauza întârzieri? Aveți încredere în serviciile noastre de inventariere și optimizare a instrumentelor de lucru. În timp ce noi ne asigurăm că fiecare trusă de scule conține tot ceea ce este necesar, tu te poți concentra pe alte lucruri. Este o idee bună.
Citiți mai departe
 • TESTIMONIAL
  12 aug. 2021
  Undă verde pentru Anglia
  Când vine vorba de dezvoltarea și construirea de sisteme de control al traficului (VRI), compania Ko Hartog Verkeerstechniek este un bun colaborator al Direcției generale pentru lucrări publice și a gospodăririi apelor, precum și al autorităților municipale și provinciale pentru autostrăzi din Țările de Jos. De câțiva ani încoace, companiile din Anglia s-au orientat și spre localitatea Heerhugowaard. Ceea ce a început ca un test, s-a transformat într-un succes uriaș. Compania itsme a fost implicată în această evoluție încă de la început.
  Citeste mai mult
 • TESTIMONIAL
  12 aug. 2021
  Un partener de încredere pentru automatizare personalizată
  Forcada Instalaciones s-a specializat în automatizarea personalizată pentru care compania a căutat un furnizor de încredere cu care ar putea lucra ca o echipă, astfel încât să ofere cele mai eficiente soluții.
  Citeste mai mult

Poate esti interesat si de aceste grupe de produse: 

Exploreaza competentele, serviciile si solutiile noastre pentru succesul tau: