text.skipToContent text.skipToNavigation

Produsele alimentare, băuturile și substanțele consumabile


Concurența este intensă în industria alimentară. Sănătatea (zahăr, grăsimi, sare, alergeni) și mediul (amprenta CO2, industria cărnii) sunt teme dominante. Lupta dintre branduri pentru un loc pe rafturile supermarketurilor puternice este mai acerbă decât oricând. În același timp, acele supermarketuri  sunt implicate într-un război continuu al prețurilor și încep să apară noi canale de distribuție. Gândiți-vă la livrarea la domiciliu a cutiilor cu alimente pentru prepararea meselor. Producătorii de alimente ar trebui să poată răspunde acestor tendințe prin reducerea costurilor și inovații.

Pe de o parte, sunt necesare procese stabile de producție care asigură în mod continuu producția necesară cu perioade minime de întrerupere. Acest lucru presupune o automatizare fiabilă a producției și un răspuns rapid la defecțiuni. Cu toate acestea, producătorii de alimente nu doresc să stocheze volume mari de piese de schimb și, de cele mai multe ori, abia mai au un serviciu tehnic intern. Standardizarea componentelor este o soluție pentru acest lucru. În plus, necesită, desigur, un service rapid, în timp ce gestionarea sofisticată a întreținerii poate reduce la minimum atât întreruperile neplanificate, cât și pe cele planificate. Pot fi încheiate acorduri pentru toate aceste lucruri cu furnizorul tehnic care furnizează atât consumabilele pentru componente mecanice și electrice, precum și tehnologia.

Pe de altă parte, liniile de producție trebuie să fie mai flexibile pentru a trece rapid la un alt produs, acum că numărul de sortimente continuă să crească, iar produsele noi se succed într-un ritm tot mai rapid. Odată cu aceasta, liniile ar trebui să poată ambala cantități mici de produs, cum ar fi ingredientele măsurate din cutiile cu alimente pentru prepararea meselor. Aceasta necesită o dozare și o manipulare mai precise. Pe scurt, automatizarea tinde spre un nivel mai înalt, ceea ce înseamnă că controlul prin PLC trebuie să fie și mai inteligent.

În plus, cerințele privind siguranța alimentară devin din ce în ce mai stricte. Componentele din linia de producție, precum unitățile de comandă, trebuie să fie de standarde alimentare, iar liniile trebuie să fie ușor de curățat integral. Și de cealaltă parte, producătorul dorește să treacă la iluminatul cu LED-uri în hala de producție, pentru economii de costuri și reducerea consumului de energie (durabilitate). Toate acestea sunt cerințe și nevoi pentru care furnizorul tehnic cu valoare adăugată are competențele necesare. Prin urmare, o bună colaborare cu acest partener asigură bunăstarea industriei alimentare.

Poate esti interesat si de:

Verificare aer comprimat
Un compresor este un echipament puternic. Este indispensabil în multe situații, dar scurgerile din sistemul pneumatic se pot transforma rapid în consumuri crescute de energie. Aveți la locația dvs. un compresor cu o capacitate mai mare de 20 kW? Și nu a fost verificat în ultimii doi ani? Întrebați despre verificarea circuitelor de aer comprimat. Utilizăm un aparat de măsură cu ultrasunete pentru a descoperi eventualele scurgeri din circuitul de aer comprimat, pentru a le marca și pentru a le lista într-un raport. Toate acestea, fără a vă întrerupe producția. După verificare, veți ști exact unde există pierderi de aer comprimat și ce eficiență are infrastructura dvs. de aer comprimat.
citiți mai departe
LIVRARE just-in-time
Preferi să menții inventarul la un nivel cât mai scăzut. Cu cât ai de întreținut mai puține proiecte interne, cu atât veți cheltui mai puțin pentru administrare și pentru metri pătrați ocupați. În schimb, eficiența proceselor logistice va crește, fiind însoțită de o mai mare fiabilitate și calitate pe care le vei putea oferi clienților tai. Cu ajutorul livrării just-in-time, ne va face plăcere să contribuim la acest rezultat. Este flexibilă și adaptată organizației tale., ceea ce face ca produsele să fie disponibile în momentul în care ai nevoie de ele.
citiți mai departe
 • TESTIMONIAL
  12 aug. 2021
  Undă verde pentru Anglia
  Când vine vorba de dezvoltarea și construirea de sisteme de control al traficului (VRI), compania Ko Hartog Verkeerstechniek este un bun colaborator al Direcției generale pentru lucrări publice și a gospodăririi apelor, precum și al autorităților municipale și provinciale pentru autostrăzi din Țările de Jos. De câțiva ani încoace, companiile din Anglia s-au orientat și spre localitatea Heerhugowaard. Ceea ce a început ca un test, s-a transformat într-un succes uriaș. Compania itsme a fost implicată în această evoluție încă de la început.
  Citeste mai mult
 • TESTIMONIAL
  12 aug. 2021
  Un partener de încredere pentru automatizare personalizată
  Forcada Instalaciones s-a specializat în automatizarea personalizată pentru care compania a căutat un furnizor de încredere cu care ar putea lucra ca o echipă, astfel încât să ofere cele mai eficiente soluții.
  Citeste mai mult

Poate esti interesat si de aceste grupe de produse: 

Exploreaza competentele, serviciile si solutiile noastre pentru succesul tau: