Agricultură, silvicultură și pescuit
În agricultură, silvicultură și pescuit, condițiile sunt adesea dificile. Mașinile și utilajele funcționează în toate condițiile meteorologice și sunt expuse uneori la forțe (naturale) semnificative și la substanțe (îngrășăminte) agresive. În același timp, trebuie să genereze randamente ridicate și să funcționeze eficient, deoarece presiunea asupra prețurilor este o constantă - mai ales în industria alimentară, care se confruntă cu războiul prețurilor dintre supermarketuri.
Din punct de vedere metaforic, aceste sectoare au întâmpinat, de asemenea dificultăți, din partea politicienilor și a publicului larg. Agricultura trebuie să fie mai durabilă, cu un accent mai mare pe bunăstarea animalelor și pe reducerea emisiilor de substanțe nocive (amoniac, pesticide). Industria pescuitului trebuie să prevină pescuitul excesiv, iar în domeniul forestier, gestionarea durabilă a pădurilor se află pe agenda principală, pentru a contribui la lupta împotriva încălzirii globale.
Circumstanțele necesită echipamente care sunt construite solid și au fost produse cu componente robuste. De asemenea, deservirea în locații uneori îndepărtate, trebuie să fie bine organizată. Perioadele de inactivitate trebuie evitate, deoarece sezonul de recoltare este adesea scurt. În plus, mașinile și dispozitivele au un grad ridicat de automatizare, necesar din cauza lipsei forței de muncă și pentru a spori calitatea și eficiența.
În sectoare precum agricultura și pescuitul, inovația continuă să se dezvolte. De exemplu, combinația de monitorizare a culturilor (printr satelit) și de localizare GPS face posibilă agricultura de precizie, asigurând astfel o utilizare optimă a materiilor prime. Operațiile și dozările, cum ar fi îngrășămintele, se realizează cu precizie în funcție de nevoile locale. Aceeași automatizare poate fi folosită și pentru monitorizarea și înregistrarea tuturor activităților pentru răspunderea în fața autorităților.
De fapt, agricultura, pescuitul și silvicultura trebuie să își asume o funcționare direcționată și durabilă, iar în acest sens au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot obține. Furnizorul tehnic cu valoare adăugată poate oferi consultanță amplă pe aceste subiecte și poate contribui la reducerea amprentei ecologice. Tehnologia necesară pentru a asigura automatizarea, durabilitatea și economiile de energie este furnizată tot de acesta. Pentru o funcționare eficientă, el pune, de asemenea, la dispoziție consumabile pentru componente mecanice și electrice și utilizează concepte sofisticate pentru logistica și service-ul pe care îl implică. Acest lucru permite acestor sectoare să colaboreze în mod durabil cu distribuitorul tehnic cu valoare adăugată.